dilluns, 6 d’agost del 2012

51 estius !!!

4 d'agost 12:00 AM
Truquen a la porta i jo sense obrir miro per la mirilla i veig a un senyor amb un maletí. Jo acostumada a tractar amb els pesats del gas i la llum que ens acosen contínuament al veure a aquest pallo li dic d'una manera poc gentil:
- ¿Quién es?!!!!(jo que sóc molt borde quan vull, jejjejjeje)
- Enrique Tomás
- ¿De qué se trata?
- Traigo un paquete para Joan Garrido
Obro la porta amb cautela
- ¿Un paquete...?, nosotros no hemos hecho ningún pedido
El senyor estupefacto em diu:
- Ya está pagado
Ràpidament les meves neurones van conectar i vaig dir:
- Ahhhh, ya sé quien nos lo ho ha enviado, una amiga nuestra
El senyor del qual havia dubtat diu:
- Ya me gustaría a mí tener amigos así!!!!

Ens va faltar temps per fer la foto de felicitat del Joan pel seu millor regal de fa molts anys!!!!


La nostra amiga Tere ens va enviar un pernil dels que acostumem a tastar quan ve a dinar a casa.


Ràpidament el vam començar, anava amb ganivet inclós.


5 d'agost, el dia del cumple del Joan.
Vam fer conill amb cargols per a tres, el Joan, el Juli i jo.
Recepta d'Internet d'un llibre de Anna Maria Calera, Cuina Catalana, Edicions Cadí.
El conill en porcions amb sal i pebre i ho farinem, ho fem a una cassola al foc amb oli, el fetge un cop fet el reservem per a la picada. A mig fer afegim ceba picada i un manat d'herbes. Un cop la ceba hagi enrosit hi incorporem el tomàquet pelat i molt trinxat. Quan el tomàquet estigui fregit hi tirarem el vi i tapem la cassola fins que hagi reduit el vi. Afegim el brou de manera que cobreixi el conill. El deixem fer amb la cassola tapada uns 20  minuts. Piquem al morter safrà, all, galetes, pinyons, ametlles, julivert i afegim el fetge també a la picada fins que faci una pasta fina, li posem una mica de salsa del conill i ho tirem a la cassola. Afegim els cargols que ja tenim cuits  i bitxo a gust del que s'ho vagi a menjar, rectifiquem de sal i deixem coure a foc suau fins que el conill estigui tou.


Aquest va ser el resultat, el conill es desfeia i els cargols eren gordotes i boníssimsssss!!!!


 Amb la salsa picant es va acabar el mam, un vinet del Bierzo, Cacabelos!!!


I el Juli sempre amb les seves frases:
- ¡¡¡¡Haz una foto de los cadáveres!!!!
jajajajajajjajaja!!!!


I no podia faltar les espelmes que ja pesen!!!
Bé, el que pesa és tots els tiberis que ens fotem, però "que nos quiten lo bailao...!!!
FELICITATS JOAN!!!


6 comentaris:

Belen ha dit...

moltes felicitats joan! i per molts anys més.

petons parella

Tere ha dit...

Jajajja, pobre "Enrique Tomás" .
Té molt bona pinta, el pernilet ....uuummmmmm
El menjar del cumple també la té la bona pinta però ja sabeu que els cargols, el conill i jo no fem bon trio ;)
Contenta de veureus contents !!!!
Per cert, records al Juli !!!
Petonets

Joan Garrido ha dit...

Gràcies Belen, això això per molts anys més, i molts més pernils com aquest, jajjajjajajja!!!

Joan Garrido ha dit...

Tere, i tant que té bona pinta el pernil, i el seu gust és exquisit, viva Enrique Tomás!!!!

Gràcies!!!!!!!!!!

Eva ha dit...

Gràcies Belen, muacssss!!!!

Eva ha dit...

Tere, és veritat és un menú no apto para la Tere, però ja saps que sempre et preguntem si et sembla bé el menú quan vens a dinar "panocagarla", jejjejejje...

T'estimem Tere!!!
Gràcies!!!!